Verschillende betekenissen

Wat betekenen de kaarten?

Verschillende betekenissen

Berichtdoor Danielle » 23 Aug 2015, 21:59

Goedenavond,

Ik ben net nieuw met het leggen van de lenormandkaarten. Ik heb een deck met kaartjes en een boekje met betekenissen maar dit vond ik niet voldoende. Dus ben het internet opgegaan. Hier merkte ik op dat er verschillen zitten in de Nederlandse betekenis en bijvoorbeeld de Amerikaanse betekenis van de kaarten. Zo staat hier de klaver als 1 van de beste kaarten voor geluk maar in Amerika staat de kaart voor kortstondig geluk. Zo staat hier de vos voor sluwheid en in Amerika staat hij voor werk. Ik vind het nu erg moeilijk om de kaarten te lezen. Ik merk ook dat als ik een vraag stel, deze mij niet de bevestiging geven over de vraag die ik stel. Daardoor verlies ik ook mijn vertrouwen in mijn intuïtie. Klopt het dat er verschillende systemen zijn?
Danielle
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 23 Aug 2015, 21:25

Re: Verschillende betekenissen

Berichtdoor Johanna » 23 Aug 2015, 23:02

Daar valt veel over te zeggen Danielle,

Wij en ik in het bijzonder zijn niet zo blij met de Amerikaanse interpretaties, zij hebben pas sinds een paar jaar de Lenormand 'ontdekt' en geven daar zo hun eigen draai aan.
Ik raad je aan Europese bronnen te raadplegen en de standaard betekenissen zijn in wezen vrij simpel. Doordat er ook kaartsymbolen op veel spellen staan kan dat ook weer tot verwarring leiden omdat de betekenissen elkaar tegenspreken. Dit komt omdat bijvoorbeeld de klavers, ruiten en schoppen in diverse landen een andere betekenis hebben.
Van origine kwamen de kaarten uit Duitsland en die hadden geen klavers maar bladeren en eikels, klavers en schoppen zijn Franse symbolen en zo hadden Spanje en Engeland weer wat anders. Zo zijn de verwarringen in de wereld gekomen... Er zijn ook kaarten zonder speelkaartsymbolen.
Ik zie de Vosjes trouwens ook niet als werkkaart maar het Anker - er staat ergens een lijstje op het forum en ook meer info over deze zaken...
Hou het in het begin gewoon eenvoudig Danielle!
Avatar gebruiker
Johanna
Co-Beheerder
 
Berichten: 2790
Geregistreerd: 25 Dec 2011, 23:39
Woonplaats: Noord-Holland

Re: Verschillende betekenissen

Berichtdoor Danielle » 24 Aug 2015, 19:37

Dank je wel Jolanda, bedankt voor de nuttige informatie en vooral je eerlijkheid! Ik zal de Amerikaanse info links laten liggen :-)
Danielle
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 23 Aug 2015, 21:25

Re: Verschillende betekenissen

Berichtdoor Johanna » 25 Aug 2015, 14:11

Hier kun je de hele discussie erover lezen Danielle:
"Welke type Kaart is dat? Oude & Nieuwe betekenissen.
Avatar gebruiker
Johanna
Co-Beheerder
 
Berichten: 2790
Geregistreerd: 25 Dec 2011, 23:39
Woonplaats: Noord-Holland


Terug naar Betekenissen van de kaarten

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten